Hamvas borok és gondolatok

BeltériSzínházZene
Ezen az estén visszautazunk a múlt század közepére, hogy tiszteletünket tegyük Hamvas Béla öröksége előtt.

Időtartam

3 óra

Mit csinálunk?

A “Mit igyak, mikor igyak, hogyan igyak, és hol igyak” kérdések megválaszolásához Hamvas Béla bölcs életszemléletét idézzük meg ezen az estén Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színész előadásában. A műből elhangzó monológokat időnként Huzella Péter hangulathoz illő zenei aláfestése gazdagítja, máskor borokat kapunk a poharunkba, hogy teljesen bele tudjuk élni magunkat a mű hangulatába. A könnyed gondolatok mellett természetesen pár mélyebb kérdés is felmerül: pl. hogy valóban szükséges-e filozófiát "gyártani" a jó borhoz?

Mit kínálunk?

Az ár tartalmazza az előadásra a belépőjegyet, valamint a műhöz szorosan kapcsolódó 4 bort. Ezen kívül természetesen az est egésze folyamán biztosítjuk az ásványvizet és a Daubner cukrászda sós süteményeit, illetve a kóstoláshoz szükséges Schott Zwiesel poharakat.

Kiket várunk?

Az intellektuális boreste a felnőttek műfaja, így 18 éven felüli vendégeinket invitáljuk. Jöhet bárki egyedül, párban vagy a barátaival, hiszen az est végére úgy is egy nagy borbaráti társasággá alakulunk.

Mivel és hogyan érdemes felkészülni a programra?

Miután a program egy irodalmi kávézóban megtartott kulturális est, az ajánlott öltözet laza elegáns.

Hol leszünk?

„Az idő lassú és elegáns múlásának és múlatásának színtere, a pillanat és nem a pillantás tere, a káprázaté, a játék tere, a csalásé, a félreértésé, a szándékos félreértésé” – ábrándozott egykor az ideális kávéházról Esterházy Péter. A Magvető Kiadó Dohány utcában nemrégiben megnyílt irodalmi kávézójában mindez megvalósulni látszik. A helyszín tömegközlekedéssel jól megközelíthető, a környéken fizetős parkolás van este 19:00-ig.

A szervezőről

rsvpe

RSVP Events

Az RSVP Events a VinCE Budapest és a Taste&Play közös projektje, amelybe mindkét csapat azt tette bele, amiben a legjobb:

VinCE Budapest:

„A bornak nem csupán gasztronómiai értéke van, hanem kultúrtörténeti szerepe is, sőt spirituális tartalmakat is hordoz. Ezeket a gondolatokat a legátélhetőbben Hamvas Béla fogalmazta meg a borirodalom nagy klasszikusában, mely esténk ihletője volt.”

Hidegkuti Gergely (Taste&Play)

„A VinCE Budapest felkérésének köszönhetően most lehetőségünk nyílik arra, hogy a széles közönséggel is megismertethessük legsikeresebb programjainkat. Sok inspirációt merítettem Hamvas élet és bor iránti rajongásából, ami garantáltan átragad mindenkire ezen a programon keresztül.”

A házigazdád

Herceghalmi Vivien

Herceghalmi Vivien

„Hamvas Bélát először Rátóti Zoltántól hallottam felolvasva. Mivel nagyon szeretem a bort, elmentem az irodalmi estjére, ahol az előadás és a zenei kíséret teljesen magával ragadott. Ahogy hallgattam Hamvas csodálatos leírását, úgy éreztem, mintha én is ott ülnék “a pince előtt a diófa alatt”. Nagyon jó volt átélni, ahogy mindenkiből hasonló érzéseket váltott ki az est. Azóta többször elolvastam már a könyvet, melynek köszönhetően másként tekintek most a borokra, mint korábban.”

Kapcsolatok mutatása

IDŐPONTOK ÉS JEGYEK